Oslo  20160706.En person kjører motorsykkel i kraftig regn i Oslo onsdag kveld.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix / TT / kod  20520
Oslo 20160706.En person kjører motorsykkel i kraftig regn i Oslo onsdag kveld.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix / TT / kod 20520 Bild: Grøtt

Man döms för fortkörning

MC-föraren tyckte att bilen bakom låg "otrevligt nära". Så när rödljusen slog om dundrade mc-föraren upp i 100 km/h på 50-vägen. Men den "otrevliga bilen" kom ikapp. För det var nämligen polisen.

ANNONS
|

Det var i slutet av sommaren som mannen i Uddevalla var ute och körde med sin motorcykel. Efter ett tag uppmärksammar han en bil som kör bakom honom. Bilen anser mannen ligger "otrevligt nära".

När de stannar vid ett rödljus bestämmer sig mannen för att köra ifrån bilen och när det blir grönt gasar han upp sin motorcykel till 100 km/h. Till saken hör att detta hände på en 50-väg.

Men någon högre hastighet än så blev det inte. För mannen stoppades nämligen av polisen som mycket väl visste exakt hur fort mc-föraren kört.

Under rättegången försökte mannen försvara tilltaget med att bilen låg så "otrevligt nära".

ANNONS

Men det tyckte inte Uddevalla tingsrätt var någon förklaring till fortkörningen.

Därför döms mannen till 4 000 kronor i böter.

ANNONS