Manipulerade brandlarmet i polishuset

Mannen reparerade sin privata bil i polisens garage. När vinkelslipen användes gick brandlarmet. Nu har händelsen utretts av internutredningen. – Allvarligt, skriver man i en slutsats.

ANNONS
|

Det var i våras som mannen och en kamrat, som båda arbetar i polishuset, körde till polisens garage för att byta bromskivor på en privatägd bil. Men när mannen skulle jämna till en bromskiva med en vinkelslip gick allt fel, enligt en internutredning som Bohusläningen tagit del av.

Efter en stunds slipande bildades rök som utlöste brandlarmet i garaget. Efter tio minuter kom räddningstjänsten till platsen. Då upptäckte de att en av männen i garaget manipulerat brandlarmet genom att klämma ett gummiklätt verktyg mellan klockans delar.

– Brandmännen reagerar på ingreppet och förklarade att det inte var tillåtet, skriver man i internutredningen.

ANNONS

Efter det misslyckade bromsbytet anmäldes garageanvändandet till internutredningen. Anledningen är att man inte får använda polisens garage för privata ärenden. Men internutredningen pekar ut att manipulationen av brandlarmet som ”allvarlig”.

– Att manipulera ett brandlarm, som har till syfte att varna människor i en brandsituation måste anses som allvarligt, skriver man i en av slutsaterna.

Internutredningen kräver nu att den personal som arbetar i polis-huset informeras om de riktlinjer som finns.

ANNONS