Expressen har varit i det hus där den livstidsdömde Martin Saliba ska ha gömt sig.
Expressen har varit i det hus där den livstidsdömde Martin Saliba ska ha gömt sig.

Martin Saliba greps på sitt jobb

Enligt Expressen har den dömde trippelmördaren bott hos sin mormor.

ANNONS
|

Martin Saliba ska ha bott i etthus nära den syriska gränsen i norra Libanon, enligt Expressen. Där bodde han hos sin mormor i nio månaderefter att han flytt rättvisan i Sverige.

Mormodern berättar att Martin Saliba "levde ett helt vanligt liv" och att han hade ett arbete. Dagen han greps åkte han till jobbet som vanligt och det var på sitt jobb - ett badhus - som han greps av libanesiska polisens underrättelseenhet, enligt Expressen. Han ska först ha tillbringat ett dygn på polisstationen i al-Maalqa innan han flyttades till Beirut. Enligt tidningen arresterades han på begäran av Interpol.

ANNONS

Nu är det upp till libanesisk domstol att avgöra om Martin Saliba ska vara fortsatt frihetsberövad eller om han ska släppas, har en uppgiftslämnare sagt till Expressen.

Dock är det är ännu oklart om Martin Saliba kommer att utlämnas till Sverige. -Det finns inget utlämningsavtal med Libanon. I ett sådant läge är det upp till de inblandade ländernas goda villa, har Pontus Bergsten på justitiedepartementet tidigare sagt.

Svenska myndigheter har heller inte bekräftat att det är just han som har gripits, men att det är en svensk medborgare, en man i 25-årsåldern som har varit internationellt efterlyst, som har frihetsberövats i Libanon

Martin Saliba dömdes tillsammans med sin bror Mark till livstids fängelse av Hovrätten för västra Sverige för trippelmordet i Uddevalla i mars förra året. Tingsrätten friade först Martin Saliba men fällde hans äldre bror. Efter överklagan till hovrätten dömdes även den yngre brodern. Men innan rättegången i hovrätten var avslutad flydde Martin Saliba från Sverige.

ANNONS