Mc-förare till sjukhus efter krock med bil

En krock mellan en motorcyklist och en personbil inträffade vid Bratteröd vid kvart i tre-tiden på söndagseftermiddagen. Mc-föraren fördes med ambulans till Näl. Olyckan skedde på Göteborgsvägen, mellan Gustafsberg och Bratterödsmotet. Polis, två ambulanser och två bilar från räddningstjänsten var snabbt på plats och började arbeta med den skadade mc-föraren.

ANNONS
|

Ambulanshelikopter larmades dit men hittade ingen närbelägen plats att landa på, och efter att ha cirkulerat i luften en stund bedömdes det som bättre att mannen fördes med ambulans till Näl, enligt räddningstjänstens styrkeledare Marcus Berg. Alternativet hade varit att han förts till närmaste plats där helikoptern hade kunnat landa.

Olyckan ska skett i samband med att personbilen gjorde en vänstersväng ut på Göteborgsvägen från en mindre väg samtidigt som mc-föraren kom från samma håll. Detaljerna är inte klarlagda men mc-föraren körde in i sidan på personbilen som blev kraftigt intryckt.

Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg flög föraren av motorcykeln och hjälmen lossnade. När räddningsmanskapet kom dit var han avsvimmad och blödde från huvudet.

ANNONS

Efter att räddningsmanskapet hade stabiliserat föraren lastades han i ambulansen.

- Då var han vid medvetande, säger Marcus Berg.

Eventuellt behövde även bilföraren föras till sjukhus. Det var fortfarande inte klart när Bohusläningen lämnade platsen.

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet. Motorcykeln tömdes på bensin och vägen sanerades. Därefter bärgades den och sedan också bilen, Det blev en del köer men många valde att vända och ta en väg istället.

ANNONS