Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Två gymnasieelever kommer att ställas inför rätta misstänkta för sexuelt ofredande respektive hot mot två skolkamrater. Foto: Lasse Edwartz
Två gymnasieelever kommer att ställas inför rätta misstänkta för sexuelt ofredande respektive hot mot två skolkamrater. Foto: Lasse Edwartz

Misstänks ha sexofredat skolkamrat

En gymnasieelev åtalas för sexuellt ofredande mot en kvinnlig elev på samma skola. I samband med ofredandet ingrep en annan elev, och ska då ha blivit hotad.

Övergreppet skedde enligt åklagaren i början av december förra året på en gymnasieskola i Uddevalla. Den manliga eleven har enligt åklagaren knuffat in den kvinnliga eleven mot ett ställ, försökt pussa henne, lagt sina armar runt henne och andats i hennes öra. Han ska också ha smekt henne och gnidit sin underkropp mot hennes rumpa, och på så sätt ofredat eleven på ett sätt som kunde förväntas kränka hennes sexuella integritet.

– Det inträffade i samband med rast. Det finns flera vittnen, säger åklagare Thomas Willén.

En av de elever som såg händelsen försökte hjälpa den utsatta flickan men blev då själv hotad av en kamrat till eleven som misstänks för sexofredandet.

– Det skedde i direkt anslutning till den första händelsen. Han försökte ingripa och då tyckte någon inte att det var en bra idé, berättar Thomas Willén.

Därför åtalas även kamraten till den förste misstänkte för olaga hot. Han ska flera gånger ha uttalat hotelser, bland annat ska han ha sagt att "slå in käften" på den elev som ingrep mot ofredandet och att han skulle slå ned denne. Åklagaren menar att hotet var sådant att den utsatt eleven "kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet".

De båda misstänkta förnekar brott.

– Deras inställning är att det här har inte hänt över huvud taget, säger Thomas Willén.

Rättegången inleds den 5 april.

 

MEST LÄST