Mynttricket avslöjar för tjuven om du rest bort

Nu varnar polisen för förhöjd risk för inbrott under sportlovet. Den senaste veckan har flera tips kommit in där boende har upptäckt att det ligger ett mynt i dörrspringan. Troligen handlar det om att ta reda på om folk är bortresta eller inte under lovet.

ANNONS
|

– I det här fallet var det en uppmärksam person som upptäckte myntet, säger Hans Lippens, presstalesman hos polisen.

Det är polisen i Kungälv och Ale som på sin sida på Facebook i dag går ut med en varning om de observationer som har gjorts av flera boende i de två kommunerna. Polisen har kontaktats av boende i de två kommunerna som berättat om mynt som legat i dörrspringan till ytterdörren. Förmodligen handlar det om att få reda på om folk är bortresta eller inte under lovet. Polisen uppmanar till extra vaksamhet både för den egna som grannarnas bostäder.

Några viktiga tips att följa är att larma bostaden, ha bra lås på dörrar och altandörrar och en ökad säkerhet när det gäller fönstren.

ANNONS

– Andra saker som används är tändstickor, säger Hans Lippens. Det förekommer också att man lägger bollar eller frukt på garageinfarten för att se om folk är hemma eller bortresta. Det här är knep som används under hela året.

I nuläget har det inte gjorts några observationer att mynttricket används i andra kommuner än i Kungälv och Ale. Men de som gör inbrott i bostäder kan snabbt förflytta sig till en annan kommun.

ANNONS