Nerver på helspänn under SM-kval i truckkörning

Tobias Kjellin, 17 år, var en av nio tävlande i Ljungbyhed under onsdagens SM-kvaltävling i transportteknik för unga lastbilsförare. Tävlingen som är för gymnasieelever bestod av 6 olika moment.

ANNONS
|

– Det var jätte roligt att få prova på det här och att delta i tävlingen, säger Tobias Kjellin, gymnasieelev på Östrabo yrkes.

Han berättar att det var både fjärilar i magen och lite skakiga knän när kvalet satte igång. Ur kvalgruppen utses en vinnare som sedan går vidare till finalen i maj Helsingborg år 2020.

Hur gick det?

– Det gick så där. Jag kom på sjätteplats så det kunde gått bättre men det var kul att delta, säger Tobias Kjellin.

Han berättar att tävlingen bestod av sex olika moment med en tidsram på 20 minuter. Man ska man bland annat köra serpentiner och stapla pallar på olika sätt.

ANNONS

– Det lite olika saker som bedöms. Att pallarna står rätt och att man har ett säkerhetstänk med sig under arbetet, säger han.

Momentet där han gjorde bäst ifrån sig var var distributions-delen, enligt honom själv.

– Då skulle man lasta tre pallar på en bil, sedan köra en bit genom serpentiner och tillbaka. Och det gick bra, det var kul med omväxling, det passade mig, säger han.

Vinsten knep Viskastrandsgymnasiet som ligger i Borås.

Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag hem och skruva på det sista med min A-traktor. Jag fyller 18 år i decembers så det är snart dags för det riktiga körkortet. Så det är vad jag ser fram emot härnäst, säger han.

ANNONS