Nu kan hela Västra Götalands län få hemkörning av Systembolaget.
Nu kan hela Västra Götalands län få hemkörning av Systembolaget. Bild: Kent Eng

Nu kan du få hemkört från Systembolaget

Från och med den 1 november erbjuder Systembolaget hemkörning på alkohol. Tidigare har servicen enbart varit tillgänglig för Göteborg, Borås och Askim men har nu utökats att gälla hela Västra Götalands län.

ANNONS
|

För den som är trött på att släpa tunga kassar ifrån Systembolaget kan nu ta en lättnads suck. Via webben kan man nu beställa hem sina inköp som rullar hela vägen fram till dörren.

– Det är vissa öar som är svårtillgängliga som vi inte kommer kunna erbjuda den här servicen men i övrigt är den nu tillgängliga för alla i länet, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget.

Tjänsten har varit på prov sedan 2012 i bland annat Stockholm. Undersökningar som gjorts under perioden har visat att den totala försäljningen inte ökar, och att alkoholvanorna inte avviker hos dem som använder tjänsten. Därför utökar man nu också tillgången på hemkörningen.

ANNONS

Samma säkerhetskontroller

Står man inte inför nya typer av problem med exempelvis langning?

– Inte vad vi har sett av de undersökningar som gjorts hittills. Företaget som gör utkörningarna utför samma typer av säkerhetskontroller som man gör i butik, det vill säga identitetskontroller och att personen som beställt varorna inte är berusad när varorna hämtas ut, säger han.

Varorna kommer kunna levereras vardagar klockan 10-20 med minst tre dagar framförhållning. Kostnaden för hemleverans beror på beställningens omfattning men kommer vara på minst 120 kronor. Tiden bestämmer man själv.

– Den här tjänsten är till för alla som har svårt att få ihop livspusslet. Äldre som har svårt att bära, stressade småbarnsföräldrar eller dem som kanske vill ha ett större kalas, säger han.

ANNONS