Nu lanseras Bohusläningens nya app

Snabbare, bättre och modernare. Med Bohusläningens nya mobilapp kan du vara uppdaterad och få senaste nytt direkt i din smartphone. För dig som läsare har det aldrig varit så enkelt om att läsa om de senaste nyheterna.

ANNONS
|

Rekord på rekord på rekord. Bohusläningens nyheter blir allt populärare: i e-tidningen, på webben och i mobilen. Och nu är det enklare än någonsin att få det allra senaste i nyhetsväg. Redan nu kan du ladda ner Bohusläningens nya mobilapp. När det händer något intressant i området, då kommer det genast upp i mobilen som en mobilflash. Bara att klicka in och följa händelserna, vare sig det handlar om kriminalfall, som exempelvis trippelmordet, eller störningar i trafiken.

– Mobilappen för med sig ett bekvämare sätt att hålla sig uppdaterad om det senaste. Främst lokalt som är vårt tydliga fokus, men självklart med snabba nyheter från resten av Sverige och världen, säger webbredaktör Christer Lindgren.

ANNONS

Bohusläningen har också tillsammans med Stampens utvecklingsteam tagit fram en ny design som gör det lättare för läsarna att hitta just de nyheter som man vill läsa.

– Förutom att Bohusläningen nu får en tydlig plats i användarnas mobil har den en ny fräsch layout som är mer lättläst och tydligare. Appen blir mer användarvänlig och lätt att navigera, bland annat med hjälp av en tydlig meny och tydliga länkar till avdelningarna.

Bohusläningen har varit nyhetsledande i en rad dramatiska nyheter, som vinterstormar, kriminalfall och politik. Och nu kommer du som läsare få möjligheten att ännu snabbare ta del av de senaste nyheter – med hjälp av mobilflasharna.

– Det finns möjlighet att få flashar eller push-notiser som tydligt kan signalera mobilanvändaren om att något stort och viktigt har hänt.

Appen blir nu ett välkommet tillskott i familjen Bohusläningen. Förutom papperstidningen släpptes nyligen en ny app för e-tidningen. Dessutom finns vi redan i mobilen, i läsplattan eller helt enkelt på datorskärmen.

– Tidigare har vi lanserat den nya e-tidningsappen, en digital kopia av papperstidningen som enbart är till för prenumeranter och med ett i många avseenden annat innehåll än vad vi har på sajten och i mobilen.

Som användare av appen kommer läsarna snart att märka att det blir lättare att följa direktrapporteringar. Här kommer Bohusläningen bland annat att rapportera direkt från rättegångar och olycksplatser, men även från evenemang och händelser ute i området.

ANNONS

Förutom de snabba rapporteringarna om nyheter är det också betydligt lättare att läsa de lite längre reportagen vi publicerar.

Du som är prenumerant kommer även i fortsättningen känna igen dig i den nya appen. Där finns också möjlighet att logga in för att ta del av ytterligare förmåner.

– Är man prenumerant kan man, precis som på sajten, logga in och bland annat administrera sin prenumeration och sitt förmånskort, säger Christer Lindgren.

Den nya appen är ett led i en digital satsning som Bohusläningen nu gör.

– Mobilappen är det senaste tillskottet som tar oss ytterligare steg in i framtiden och är ett bra komplement till våra övriga plattformar, säger Bohusläningens chefredaktör Ingalill Sundhage och fortsätter:

– Tidningarna påverkas mycket av digitaliseringen och nu när allt fler väljer mobilen för att ta del av nyheter är det viktigt att läsarna på ett enkelt sätt kan ta del av nyheterna. Tack vare alla våra plattformar når vi långt fler läsare idag jämfört med förr. Nu står Bohusläningen väl rustad för framtiden.

- Gå in på din telefon --> inställningar

- Tryck på symbolen för Bohusläningen

- Klicka i att du vill "Tillåta notiser"

- Ny, bättre layout gör det lättare att hitta de senaste nyheterna

- Du får automatisk flashar vid större nyhetshändelser – direkt i telefonen

- Logga in - och ta del av förmånserbjudanden

- Logga in på App-store eller Google-play i din mobil

- Sök efter "Bohusläningen" - tryck ladda ner

- Färdigt! Nu kan du ta del av de senaste nyheterna

ANNONS