Nu väntar riktigt hundväder i Bohuslän

Halkvarning och upp till 10 centimeter snö. Vårvädret har tagit paus. Istället drar nu rejält vinterrusk in över Bohuslän.

ANNONS
|

Det blev ingen lång period med vårsolen. Övergången från vinter till vår skedde snabbt i år. Men säg den glädje som varar. Nu ersätts solstrålarna av snö och regn.

– Typiskt vårväder. Kallare luft har kommit ner norr ifrån och frontzonen över Bohuslän är svag. Därför triggas en nederbörd av snöblandat regn igång, säger Maria Jönsson på Foreca.

Kylan kommer för att stanna, åtminstone ett par dagar framöver. Det snöblandade regnfallet kommer att övergå i snö under onsdagskvällen och hänga kvar till i morgon.

– I norra Bohuslän kommer nog snön som faller under natten till torsdag att lägga sig. Det kan bli upp till 5-10 cm, säger Maria Jönsson.

ANNONS

På fredag lägger sig ett molntäcke över Bohuslän med inslag av kortare skurar och med stigande temperatur. Vårsolen tros komma på besök igen på lördag. Ett behagligt men kort besök. Redan på söndag drar ett nytt regnområde in över Bohuslän igen och väderkarusellen börjar om.

ANNONS