Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Nya uppgifter: Misstänker mord på Ulvön

Misstankarna mot de två som har anhållits efter branden på Ulvön har ändrats. Båda misstänks nu för mord.

De två män som anhölls i söndags efter branden på Ulvöns vandrarhem har nu begärts häktade. Båda männen misstänks för mordbrand, en av dem misstänks också för mord.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

- I korthet är det som så att utredningen har gett vid handen att man kan misstänka mord i det här fallet, säger åklagare Daniel Veivo-Pettersson.

Ska den omkomne i så fall ha mördats innan branden startade?

- Jag vill inte uttala mig alls om det, det är sådant som kommer att utredas noggrant. Men redan har det framkommit sådana uppgifter att vi kan misstänka mord, annars hade jag inte begärt honom häktad för det.

LÄS MER: Misstänkta har koppling till Ulvön

I övrigt vill vare sig åklagare eller polis uttala sig om de nya misstankarna.

Det var tidigt i söndags morse som räddningstjänst och polis larmades till Ulvön där det brann på vandrarhemmet. I brandresterna hittades en död person. Senare samma förmiddag anhölls två män, då misstänkta för grov mordbrand. De anhållna är en man i 60-årsåldern och en man i 30-årsåldern.

LÄS OCKSÅ: Grannarna efter branden - "Det är fruktansvärt"

På tisdagsförmiddagen begärde åklagaren de båda männen häktade, men nu hade misstankarna ändrats något: Den äldre mannen misstänks för mordbrand medan den yngre misstänks för mord och mordbrand. 

Vid förhandlingen på tisdagseftermiddagen häktades först en av männen på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand. Mannen som är i 30-årsåldern nekar till brott. 

När den andra förhandlingen var klar stod det klart att den andre mannen som är i 60-årsåldern också häktas. Han är skäligen misstänkt för mord och mordförsök. 

Läs mer om Mord på Ulvön
MEST LÄST