Olycka på E6 - misstänkt smitning

En personbil blev påkörd bakifrån. Kvinnan som blev påkörd körde in i mitträcket och ska enligt räddningstjänsten ha snurrat runt. Personen som körde på kvinnan lämnade omedelbart platsen.

ANNONS
|

Kvart i sex kom larmet in om en olycka på E6 vid Lerbomotet.

Enligt de första uppgifterna vardet en bil som kört in i mitträcket. Men polisen uppger nu att det enligt SOS Alarm varit en kollision mellan två bilar. Efter att en personbil kört på den andra ska den ha avvikitfrån platsen.

–Kvinnan som körde personbilen låg i 110 i den inre filen. Plötsligt kommer en annan bil och kör på henne bakifrån och lämnar sedan platsen, säger Håkan Axelsson, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla

När räddningstjänsten kommer till platsen har kvinnan själv lyckats ta sig ut ur bilen och kan berätta vad som hänt.

ANNONS

– Flera förbipasserande hade stannat och hjälpt henne på plats. Hon klarade sig bra, säger Håkan Axelsson.

Den andra bilen som avvek från platsen ska ha kunnat identifieras genom fynd på olycksplatsen. Fordonet var anmäldstulen. Bilen hittades senare på kvällen vid Forshalla bygdegård och föraren är identifierad.

– Man kunde följa spår längs med vägen eftersom bilen hade skador, säger Stefan Gustafsson, Polisens presstalesman.

Trafiken har under räddningsarbetet påverkats och enligt Sveriges Radios trafikredaktion ska det i princip ha varit stopp och långa köer i riktning mot Strömstad under en stund på kvällen.

Polis och räddningstjänsten har kunnat lämna platsen och trafiken ska nu kunna flyta på som vanligt.

ANNONS