Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Pappa greps efter bråk på barnens skolavslutning

Flera vuxna ska ha hamnat i bråk på barnens skolavslutning i Uddevalla. Bråket slutade med att en pappa greps. Andra vuxna ska ha hunnit fly från skolgården i sina bilar.

Under onsdagen hölls flera skolavslutningar i Uddevalla. Men på Unnerödsskolan i Uddevalla kommun slutade avslutningen med ett stort bråk.

- De som bråkade är bekanta och det ligger en relation i botten. Det var inte helt främmande människor som rök ihop, mer kan jag inte säga, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman för region Väst.

Enligt polisen fick man in flera samtal som gällde att flera vuxna av okänd anledning hamnat i bråk med varandra, på skolgården, i samband med skolavslutning.

- Många barn är på plats då det pågår skolavslutning. Bråket pågick mitt i föräldrahavet under barnens uppträdande, förklarar Ulla Brehm.

Två män hann fly från skolgården

Polisen åker dit och griper en av de män som är mest aktiva i bråket. Däremot ska minst en eller två män ha hunnit fly från skolgården innan polisen kom dit. Männen ska ha flytt med en bil.

- Polisen var snabbt på plats och omhändertog mannen. Det finns inga uppgifter om personskador. Men vi har tagit emot en anmälan med rubricering som misshandel, förklarar Ulla Brehm.

Föräldrar bråkade – mitt framför barnen

Karin Isaksson är rektor på skolan, där det går cirka 250 elever från förskolan till årskurs 5, beklagar det hela och säger att skolan tänker gör allt den kan för att ändå kunna förmedla och ge bilden till barnen av att skolavslutningen ändå var fin.

- Vi höll en avslutning som började sent, vid halv sex på onsdagskvällen. Tyvärr så kunde en och flera föräldrar inte sköta sig, konstaterar rektorn.

För flera föräldrar började bråka med varandra. Mitt framför barnen som precis sjungit på sin skolavslutning.

- Det är mycket tråkigt när föräldrar inte klarar av att sköta sig, säger Karin Isaksson.

Senare på onsdagskvällen skickade rektorn ut ett mejl till alla föräldrar vars barn går på skolan.

- Återigen vill jag poängtera hur fin skolavslutning verkligen var, ända fram till det här bråket. Vi var, är så stolta, över våra barn. Jag vill inte att det bråket ska ta ifrån barnen känslan över hur duktiga de var och hur fin deras skolavslutning var, säger Karin Isaksson i en kommentar.

MEST LÄST