Maria Gillerstedt och Kamal Dahy drabbades båda ekonomiskt under de två dagar som filminspelningen med Persbrandt pågick.
Maria Gillerstedt och Kamal Dahy drabbades båda ekonomiskt under de två dagar som filminspelningen med Persbrandt pågick.

Persbrandtfilm blev dålig för affärerna

Förra veckans filminspelning med Persbrandt innebar stora problem för två företagare som förlorade kunder när man gjorde om deras skyltfönster till helt andra affärer.

ANNONS
|

Filmbolaget kontaktade Marita Gillerstedt, som driver Janssons Dam & Herrsalong på Södra Hamngatan, för drygt en månad sedan och berättade att man ville ändra om ytterdörren under inspelningen. Detta gick Marita med på, men när det var dags för inspelning så ville man ändra även skyltfönstren så att salongen skulle se ut som en handarbetsaffär.

– Jag blev ställd när det kom in tre personer som skulle göra om fönstren och blev nog lite chockad. Jag lät dem börja men efter ett par timmar sa jag att de fick sluta och att deras chef skulle kontakta mig och skriva kontrakt på vad de skulle göra, berättar Marita.

ANNONS

Nedsmutsad bil

Efter drygt en timma som kom platschefen till Marita med ett kontrakt där det stod att hon skulle få 1 000 kronor i ersättning samt 150 kronor för att hennes bil blev nedsmutsad av slipdamm.

Marita skrev på kontraktet, men menar att det inte var pengarna som var viktiga.

– Två av mina kunder kom försent på grund av att man inte hittade salongen och jag blev utskälld av kunder som trodde att jag hade lagt ner verksamheten utan att säga något, säger Marita Gillerstedt, som avbokade flera av de kunder som hade beställt tid.

Kunde inte hämta pizza

Pizzeria Nilens ägare, Kamal Dahy, hade skrivit kontrakt med filmbolaget och fick 2 000 kronor i ersättning.

Enligt honom hade ingen sagt att gatan skulle stängas, vilket innebar att kunderna inte kunde komma dit och hämta pizza.

– Ersättningen ligger långt under vad jag skulle fått in, det hade varit bättre om jag hade haft stängt, berättar Kamal Dahy.

Francy Suntinger, filmens producent, är av uppfattningen att de berörda företagarna informerats om vad filminspelningen skulle medföra för omständigheter.

–Vi är givetvis jätteledsna om det blivit några missförstånd, säger hon.

ANNONS