Piskbeväpnad nazist skrek "svartskalle"

En Uddevallabo beväpnad med kniv och yxa misstänks ha skrikit "svartskalle" och jagat två personer i en bil. I Hans bostad hittade polisen flera skarpslipade vapen och en hakkorsflagga.

ANNONS
|

Uddevallabon, som är i 45-årsåldern, åtalas för olaga hot mot en kvinnlig granne och en man som uppvaktade henne. Det var i september som mannen skulle träffa kvinnan och kom till hennes adress i bil. Han väntade på utsidan huset medan hon gjorde sig i ordning. Då såg han en man som stirrade på honom genom ett fönster. Mannen har berättat för polisen att han tänkte "jag har inte gjort något, varför gör han så".

Efter en stund kom den stirrande mannen ut och ska då ha sagt "åk hem din jävla svartskalle", och gick sedan in igen. Kort därefter kom den kvinnliga grannen ut och satte sig hos mannen i den väntande bilen. Hon hade också hört vad mannen sagt, och de satt kvar i bilen och pratade. Sedan såg de mannen igen, stirra ut genom fönstret, och han ska då ha dragit handen över halsen. Kort därefter kommer han ut, nu utrustad med tillhyggen. Kvinnan som bor granne med mannen fick panik och tänkte att du skulle bli dödade. Paret i bilen kör sin väg och mannen springer efter några meter innan han går tillbaka.

ANNONS

Polis larmades och kom hem till mannen. Då berättade mannen att han varit i "konfrontation med några invandrare". Polisen gjorde en husrannsakan i mannens bostad och hittade då flera olika sorters tillhyggen: piskor, batong, knivar och yxor. Polisen hittade även en flagga med hakkors.

I polisförhör berättade mannen att han hade mått dåligt, tagit mycket mediciner och druckit flera starköl. När han hade sett bilen stå utanför huset och vänta hade han trott att det var gangsters och han kände sig hotad. Han har i förhör berättat att han gick ut, beväpnad med en piska i ena handen och en yxa i andra för att skydda sig själv om personen i bilen skulle ringa efter vänner och angripa honom. Han nekar dock till att ha hotat någon och har i förhör sagt att han inte har något minne av att dra handen över halsen mot personerna i bilen.

– Dra handen längs strupen är bara omoget. Det är osvenskt om jag gjort så. Kan ha kläckt ur mig saker och kanske vispat med piskan, anser inte att jag hotat någon.

ANNONS