Planeras. En datorgenererad bild över hur området planeras. "Det kommer inte se ut exakt så, men det är ganska likt", säger Pär Noord på U-value.
Planeras. En datorgenererad bild över hur området planeras. "Det kommer inte se ut exakt så, men det är ganska likt", säger Pär Noord på U-value.

Planen: Flera nya butiker

5 000 kvadratmeter med nya butiker. Det planerar fastighetsföretaget U-value att bygga längs med riksväg 44 mellan Uddevalla centrum och Torp.

ANNONS
|

Pär Noord, styrelsemedlem i U-value förklarar att de just nu håller på att färdigställa bygglovet. Totalt handlar det om byggyta på ungefär 5 000 kvadratmeter och platsen är längst med riksväg 44 efter Kurverödsrondellen ut mot Torp. I nuläget består ytan av en åker men kan snart fyllas med flera nya butiker i totalt tre hus.

– Det kommer bli vitvaror och elektronik i första huset, det känns väldigt kul, säger Pär Noord.

Vilka butiker som ska husera i de andra husen är ännu oklart men enligt fastighetsägaren vill man att de ska passa väl in bland butikerna i området.

ANNONS

– Det är väldigt viktigt för oss är att verksamheterna passar ihop och vi har täta dialoger med fastighetsägarna runtomkring. Det är viktigt att vi får till ett område där butikerna drar folk till varandra, säger Pär Noord.

En av de butiker som flyttar till det nya området är Elektrolux Home. I dag finns den på Göteborgsvägen tillsammans med Euronics. Det är samma butik, men vid flytten kommer det att bli en renodlad Elektrolux Home-butik.

– Vi flyttar till ett nytt och attraktivt område mitt emellan stan och Torp, och får även en större butiksyta på cirka 500 kvadratmeter. Men nu blir det bara en Home-butik där vi gör en större satsning på kökssidan, säger butikschef. Maria Lommerin,

EnligtElektrolux Home räknar man med att nyanställa när butiken flyttar.

Pär Noord förklarar att får man bygglov är planen att börja bygga på fastigheterna så snabbt som möjligt och förhoppningen är att det första huset ska stå klart redan i höst. Hanser fram emot byggstarten.

– Det känns jättepositivt! Vi får höra att det är ett fantastiskt läge. Dels att det är ett väldigt bra skyltläge och så växer stan västerut. Det finns också tillfarter från Kurveröd, från motorvägen och från gamla vägen mot Benders, säger han.

ANNONS

På marken där butikerna planeras står i dagsläget två släpvagnar med reklam som står där utan tillstånd. Företaget U-value har mottagit brev från kommunen om att släpen ska flyttas och att man annars kan riskera att behöva betala vite.

Pär Noord poängterar att företaget hyr ut den marken som släpen står på. Det är i sin tur deras hyresgäster som kör dit släpen. Han säger att släpen kommer vara borta inom kort.

– Vi kommer självklart att följa kommunens pålaga och inte bråka utan vi kommer be våra hyresgäster att ta bort dem, säger han.

Däremot tycker han att det är viktigt att alla fastighetsägare som har släp utan tillstånd blir behandlade på samma sätt. Enligt honom fick företaget ett liknande brev från kommunen för drygt ett år sedan där det stod att de riskerade vite om inte släpen togs bort.

– Då skötte vi oss exemplariskt och plockade bort släpen samma dag.

Han menar att ingen annan fastighetsägare flyttade sina släp och att inga viten betalades ut. Efter ett tag valde U-value att låta hyresgästerna återigen hyra marken för reklamsläpen.

– Man hotar men sen är det de som verkligen följer som blir straffade genom att de tappar intäkter.

ANNONS
ANNONS