Polisjakt efter smitare i Uddevalla

En biljakt uppstod i Uddevalla på måndagsförmiddagen när en bilist vägrade stanna för polisen efter att ha smitit från en bensinmack utan att betala. Föraren visade sig senare sakna körkort och ha varit alkoholpåverkad.

ANNONS
|

Det var strax före 10:00 på måndagen som polisen larmades om händelsen, som inträffade på Strömstadsvägen i Uddevalla. Där hade två personer stannat på en bensinmack för att tanka, och smitit utan att betala för sig.

– Därefter larmade personalen på macken oss, och vi ryckte ut säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region väst.

När polispatrullen lite senare fick syn på bilen i centrala Uddevalla så vägrade först föraren att stanna och en kortare biljakt uppstod.

"Skruttig bil"

– Jag skulle uppskatta att den pågick i ungefär två minuter innan det tog stopp. Det var en skruttig bil, säger Tommy Nyman.

ANNONS

Polisen kunde stanna bilen på Södra Drottninggatan, men historien tog ändå inte riktigt slut där.

– En av de två personerna i bilen försökte då att springa därifrån. Han kunde dock fångas av en annan polispatrull i närheten.

Misstänks för flera brott

Efter jakten togs föraren togs med till polisstationen för provtagning och förhör, och han är nu misstänkt för flera brott.

– Det handlar om rattfylleri, olovlig körning eftersom han inte hade körkort, och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Passageraren är inte misstänkt för något brott.

ANNONS