Premiär för konstgjord julgran på Kungstorget

Farväl gamla hederliga äkta julgran. Ikväll 19.00 invigs stadens julgran med pompa och ståt. Skillnaden från förr är att det inte längre handlar om en stor äkta julgran, flugen hit med helikopter från urskogen eller transporterad på långtradare.

ANNONS
|

Kommunen slår in på samma linje som hundratals familjer, där plastgranen ersatt det äkta barrträdet med de förtretliga barren som fastnar i heltäckningsmatten fram till i februari varje år.

En helt annan fråga blir så klart vad kommunens invånare säger om en tolv meter hög konstgran på torget i Uddevalla och en tio meter hög konstgran i Ljungskile.

Återanvändas

– Det där har nog ingen funderat över. Nu är förhoppningen att vi ska spara pengar när och om de här konstgranarna kan återanvändas i tio år. Dessutom har det varit mycket jobb med att hitta riktiga granar i kommunens skogar och likaså med att transporter dem, säger Martin Hollertz som är kommunens gatu- och parkchef

ANNONS

Han har också sett till att båda Hamngatorna belyses med "julkärvar", att en ny trädbelysning tänds på norra Drottninggatan, Kungsgatan och på torget.

Ikväll invigningstalar den ansvarige för att de röda lamporna får el i konstgranen, energidirektören Roger Johansson, på torget 19.00. Stadsmusikkåren och drillflickorna svarar för en del av underhållningen och artisten Kent Vikmo för en annan del.

ANNONS