Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/2

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Rusning efter semlor orsakade kassakaos

  På fettisdagen ringlade sig kön långt ut på gatan utanför Einars konditori. – Det brukar den göra men det var extremt i år, säger konditoriägaren Lena Skarin.

  Flera stora beställningar gjorde att kunderna i butiken fick vänta på sina semlor i 20 minuter eller beställa och komma tillbaka senare. Trots extrapersonal och övertidsarbete hann det lilla butiksbageriet inte med att baka i samma takt som de eftertraktade bakverken gick åt.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  – Det var beställningar på mellan 60 och 100 stycken. Bullarna hann knappt bli kalla innan vi skulle fylla dem, men alla fick sina semlor till slut, säger Lena Skarin och fortsätter:

  – Vi tar in all personal vi kan. En tjej tar semester varje år för att komma hit och jobba på fettisdagen för att hon tycker att det är så kul.

  "Folk har bra tålamod"

  Det blev lite för mycket även för kassaapparaten. Den hängde sig och de kunder som betalade kontant fick gå före i kön.

  – Jag får säga att folk har bra tålamod. De ser hur vi har det och väntar på sin tur, så det löste sig det med, säger kallskänkan Helen Dahlberg.

  Hur många semlor som sålts har de inte hunnit med att räkna, men det brukar vara mellan 4 000 och 5 000 inklusive semmelkransarna.

  Laddar för 14 februari

  Till råga på allt infaller Alla hjärtans dag dagen efter fettisdagen i år och då gäller det att ladda om med hjärtformade bakelser, biskvier och vaniljhjärtan.

  – Det är också en jättestor dag för oss. För många år sedan inföll dagarna samtidigt. Då gjorde vi semlor med hjärtformade lock.