Rusning till parken när svårfångad seriefågel siktades

Kommer ni ihåg förra sommaren när alla spelade pokemon i några veckor? Nu verkar trenden vara tillbaka.

ANNONS
|

Bakgrunden är den nya uppdateringen i spelet Pokémon Go som släpptes för några dagar sedan efter ett event i Chicago. Nu har nya, legendariska pokémons, släppts till spelet. Vid lunchtid under måndagen samlades ett 30-tal personer i Margeretegärdeparken i Uddevalla för att försöka fånga en av dem - Lugia. En åtrådvärd trofé för en inbiten spelare.

För att fånga en så bra pokémon krävs det att man är flera som går ihop tillsammans, en så kallad raidgrupp. I en av dem raidgrupperna samlades 19 spelare för att försöka fånga den legendariska fågeln. Vissa fick reda på nyheten att Lugia fanns i närheten genom grupper på Facebook. Andra såg det av en slump.

ANNONS

Thomas Karlsson tillsammans med barnen Filip, Samuel och Noel var några av dem som var i Margretegärdeparken när Lugia visade sig på mobilskärmen. Tidigare hade de varit vid Hamngatan där Filip lyckades fånga en annan legendarisk Pokémon - Articuno.

Lugia visade sig vara svårare för Filip att få tag på. Men brorsan Samuel hade fortfarande chansen.

Efter att ha vunnit raidbattlen var det dags att kasta pokébollar i spelet för att försöka få tag på Lugia. Samuel lämnade då över mobilen till pappa Thomas, som är familjens kastexpert.

Och det visade han direkt, med en enda pokéboll lyckades han få fast i Lugia åt sin son.

- Jag fick den! Jag fick den! ropar Samuel.

Strax därefterlämnade Lugia Margretegärdeparken. Vi får väl se om stan får nytt besök avlegendariska pokémons snart.

- Vi lyckades i alla fall få två stycken på fyra mobiler, det får vi ändå va nöjda med, säger Thomas Karlsson till barnen.

ANNONS