Skadades allvarligt efter bilolycka – åtalas

Föraren brakade rätt in i ett vägräcke vid Lerbomotet. Bilen blev skrot och föraren fick köras till sjukhus med allvarliga skador. Nu åtalas han.

ANNONS
|

Olyckan inträffade 1 maj i år, vid avfarten Lerbomotet på E6 i Uddevalla. Bilen körde igenom ett spärrområde och frontalkrockade. Bilen blev totalförstörd, hela fronten trycktes in i kollisionen. Föraren skadades allvarligt, bland annat i ansiktet, och fick köras med ambulans till Näl.

På sjukhuset berättade föraren själv att han rökt hasch och provtagning gjordes som visade att han haft både amfetamin och hasch eller något annat cannabispreparat i blodet när olyckan inträffade.

Hade inget bälte

Föraren, en man i 20-årsåldern, åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt för vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Vad gäller vårdslöshet i trafik varken erkänner han eller förnekar brott, de två andra åtalspunkterna har han erkänt.

ANNONS

Han har i polisförhör berättat att han mådde dåligt och ville komma så långt hemifrån som möjligt. Han hade därför kört från Huskvarna till Uddevalla där olyckan inträffade.

Han har uppgett att han har svaga minnen från själva olyckan, men minns att han klev ur bilen och satte sig på en gräsplätt och att det kom folk runt omkring honom. Han har inte kunnat uppge hur fort han körde, men har sagt att han inte hade något säkerhetsbälte på sig.

ANNONS