Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Arkivbild. Foto: Lasse Edwartz
Arkivbild. Foto: Lasse Edwartz

Skrek dödshot från fönster under barnkalas

Uddevallabo misstänks ha dödshotat granne flera gånger.

En familjefar i Uddevalla har vid flera gånger under sommaren och hösten 2015 blivit hotad till livet av en granne i 60-årsåldern. Grannen ska bland annat ha sagt att han skulle hämta ett vapen och skjuta pappan och att det skulle komma folk från från Stockholm och slå ihjäl honom.

Enligt vad pappan sagt i förhör ska hoten ha föregåtts av att han i juli 2015 sagt till den äldre grannen när denne "körde rally" på gatan utanför deras bostäder. Han ska då ha blivit vansinnig och sagt att han skulle hämta vapen och skjuta pappan som vid tillfället hade sina barn med sig.

Nästa tillfälle som pappan hotades var i slutet av augusti samma år. Då firade familjen ett av barnens födelsedag på tomten. Grannen ska då ha skrikit ut genom sitt fönster att han skulle slå ihjäl pappan. Hoten ska enligt vad pappan uppgett ha pågått i flera minuter och till slut fick familjen och barnen ta sig ifrån trädgården.

Det tredje tillfället pågick under några dagar i oktober, då mannen ska ha kommit hem till familjen och uppträtt hotfullt. Han ska också ha ringt på dörren till familjens bostad när barnen varit ensamma hemma, men dessa ska då inte ha öppnat.

Den misstänkte mannen förnekar brott och har i förhör hävdat att pappan har ljugit och hittat på. Han har medgett att han ringt på dörren till pappans bostad, men att det då inte var något bråk eller hårda ord mellan dem.

MEST LÄST