Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Två personer har häktats och en person sitter anhållen hos polisen, misstänkta för människorov. Arkivbild. Foto: Andreas Carlsson
Två personer har häktats och en person sitter anhållen hos polisen, misstänkta för människorov. Arkivbild. Foto: Andreas Carlsson

Släktingar misstänks för kidnappning

Totalt fyra personer misstänks för att ha kidnappat en man i Uddevalla. Tre av de tre misstänkta är släkt med varandra.

Det var enligt åklagaren i slutet av april som en man kidnappades i centrala Uddevalla. Exakt hur kidnappningen gått till vill han inte säga på grund av den pågående polisutredningen. Men brottet ska ha pågått under nästan ett dygns tid, innan offret lyckades ta sig därifrån.

– Den här personen lyckades komma loss och sprang ut på öppen gata och där fick han hjälp av allmänheten, berättar åklagare Murris Coskun.

Polis larmades och en utredning inleddes. Efter nästan tre veckor anhölls två personer.

– Det här ärendet har varit aktivt sedan målsäganden sökte hjälp, sedan dess har vi jobbat med ärendet och sökt bevisning.

På fredagsförmiddagen häktades två av de misstänkta personerna, en man och en kvinna. Ytterligare två personer är misstänkta: en man som också är anhållen men ännu inte häktad, och en person som är anhållen i sin frånvaro men som fortfarande är på fri fot.

De tre som sitter frihetsberövade är släkt med varandra.

– Det finns ett släktskap mellan dem. Den fjärde personen är inte släkt men ingår i samma krets, säger Murris Coskun.

Han berättar vidare att även offret är en person i samma umgängeskrets som de misstänkta, men att det inte finns något släktskap. Han vill inte gå in på vad han tror är motivet till kidnappningen, men poängterar att det är ett allvarligt brott som kan ge många års fängelse.

– Målsägande befinner sig på en säker plats. De misstänkta har gått över en tröskel, de har visat att det finns en förmåga att ta till våld.

Läs mer: Ännu en häktad misstänkt för människorov

MEST LÄST