Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

Slog ner man utanför polishus

Efter att ha blivit hotad och slagen i en lägenhet tog mannen sin tillflykt till polishuset. Där blev han nedslagen framför den låsta porten. Nu döms två svågrar för grov misshandel.

Två Trollhättebor, 43 och 41 år gamla döms av Uddevalla tingsrätt till fängelse i ett år, respektive ett år och åtta månader. Detta efter den brutala misshandel som skedde utanför polishusets entré i Uddevalla den 20 februari. Misshandeln filmades av polishusets övervakningskameror.

Tingsrätten, som tog del av filmen, konstaterar att de två männen gått till angrepp mot en tredje man "med ett stort antal slag och sparkar så att denne faller till marken". Vidare konstaterar domstolen att "misshandeln avbröts uppenbarligen enbart på grund av att poliser närmade sig entrén inifrån polishuset", och att de båda männen visat sådan särskild hänsynslöshet att misshandeln ska bedömas som grov, trots att den medförde förhållandevis lindriga skador på offret.

Bakgrunden till misshandeln var att offret kommit i kontakt med 41-åringens fru, som också var syster med 43-åringen. Kvinnan hade lämnat sin bostad i Trollhättan och med offrets hjälp kommit att vistas i en lägenhet i Uddevalla under i åtminstone ett dygn. De två svågrarna hade senare stämt träff med offret i lägenheten för att "reda ut" vad som hänt. 41-åringen började där misshandla offret, och hotade honom också. Han krävde att offret skulle följa med och be om förlåtelse, och kyssa kvinnans fötter. Han visade då också upp en revolver.

Livrädd flydde mannen ut ur lägenheten genom ett badrumsfönster, och sprang till polishuset. Där blev han upphunnen av de två svågrarna som började misshandla honom. När polisen avbröt misshandeln åkte männen iväg i en bil, som senare stoppades i Trollhättan.

Trollhätteborna har erkänt misshandeln utanför polishuset och 41-åringen har också erkänt misshandeln inne i lägenheten och att han haft pistol. Förutom grov misshandel döms han också för grovt olaga hot, grovt vapenbrott och misshandel. 41-åringen döms förutom för den grova misshandeln för olovlig körning.

MEST LÄST