Snökanonen fixar pulkabacken

Nu går det att åka pulka i Sanders dalar igen. Precis som förra året är det Uddevalla idrottssällskap som ser till att det blir snö med hjälp av en snökanon.

ANNONS
|

Även om bara en del av stora pulkabacken var klar på onsdagen var familjerna Tyft/Karlsson och Bjurhult där och åkte snowracer för fullt. Alla barnen, Albin Bjurhult, 4 och Edwin Bjurhult, 6 och Karl Tyft, 6, och Lykke Tyft, 3, slängde sig utför backen utan att tveka. Ibland fick mammorna och papporna följa med, de ville ju också gärna åka.

– Vi kommer nog åka så fort att du inte hinner ta något kort, säger Karl till Bohusläningens fotograf när han går ner längst ner i backen för att vänta in barnen när de kommer susande utför.

ANNONS

Men det hann han allt och bilderna kan ni se här.

På plats var också Bror Widén, Martin Noord och Rune Sandberg från Uddevalla idrottssällskap. De hade snökanonen igång och tunna snöflingor singlade ut över backen.

– När det är optimalt väder sprutar den ut 10-15 kubikmeter snö i timmen men nu blir det bara ungefär två kubikmeter eftersom det inte är så kallt. Det får gärna bli tio minusgrader, det vore bra, säger Martin Noord.

Årets snötillverkning började i tisdags och framåt fredag, om kylan håller i sig, räknar man med att hela pulkabacken ska var snötäckt och bearbetad med pistmaskin så att den är jämn och fin.

I år jobbar man bara med en snökanon jämfört med två kanoner förra året. Det blir inte heller något skidspår. Allt är ideellt arbete, förra årets insats krävde 3000 timmar, och det mäktar man inte med i år igen även om det var jättepopulärt bland Uddevallaborna.

ANNONS