Snökaos på E6 - 300 lastbilar stod still

Snökaos i Bohuslän fick 300 lastbilar att inte ta sig en meter på E6. På måndagsmorgonen är dock läget lugnt i trafiken.

ANNONS
|

Tidigt på söndagskvällen började det snöa i stora delar av Bohuslän. Snön fortsatte falla under eftermiddagen och kvällen. På kvällen började också samtalen till SOS komma in.

Främst handlade det om lastbilar som stod still, precis utanför Stenungsund på E6. På väg norrut på motorvägen radade sedan långtradarna upp sig.

- Det finns en backa precis innan Ödsmålsbron. Den är tuff för lastbilar har jag förstått, säger Håkan Axelsson, styrkeledare på räddningsförbundet Mitt Bohuslän i Uddevalla.

Uddevallastyrkan behövde dock inte hjälpa kollegorna söderut, där räddningstjänsten i Stenungsund själv hade svårt att ta sig fram.

- Men vår station i Ljungskile åkte på olyckorna i Stenungsund och hjälpte till, säger Håkan Axelsson.

ANNONS

Sent på kvällen och under natten ska enligt uppgift uppemot 300 fordon stått still på E6 innan lastbilarna fick hjälp i snön.

Ett vittne som var ute i trafiken på E6 vid 02-tiden på natten berättar om de långa köerna.

- Trafiken hade tydligen stått still i fyra timmar. Köerna var kilomterlånga efter att en lastbil ställt sig på tvären. Dessutom hade en buss utan passagerare kört in i mitträcket.

Men i Uddevalla och norrut har trafikläget varit lugnt. I Uddevalla har styrkan enbart ryckt ut till en trafikolycka på Skaftö på söndagskvällen.

- Men det hade snöat lite mer där än i Uddevalla, säger Håkan Axelsson.

Vid halv fyra på måndagsmorgonen fick dock brandmännen i Ljungskile rycka ut igen.

Då hade en lastbil på väg söderut åkt i diket på E6 förbi Ljungskile.

- Men det har ändå varit lugnt för vår del, säger Håkan Axelsson.

En av våra läsare filmade köerna under natten:

ANNONS