Solid Sound är i hamn för nästa år

Det blir en festival nästa år. Uddevalla Solid Sound har fått den stöttning som behövs.

ANNONS
|

Ni som gillar musikfestivaler kan boka in helgen innan midsommar redan nu. Under fredagen släpps biljetterna till den sjätte upplagan av USS-festivalen som vuxit år från år. Under onsdagen blev det klart att kommunen går in och bidrar med en halv miljon. Dessutom blir det viss stöttning när det gäller materiel, som staket till exempel.

–Det känns bra, men det är ett stort arbete vi har framför oss. Än så länge kan vi inte släppa några artister, det blir i början av nästa år, men vi kan lova att vi kommer att hålla samma höga nivå som tidigare. säger Pontus Blom i Uddevalla Solid Sound.

ANNONS

Förutom kommunen får man även 200 000 kronor från regionen.

– Vi har sökt alla år, men nu är det första gången vi får pengar. Vi kommer bland annat att ordna specifika projekt som berör mångfald och jämställdhet, säger han.

Även nästa år kommer festivalen att arrangeras på Kampenhof. I somras satte rasrisken vid den tänkta spelplatsen, Riverside, krokben för USS, och festivalen tvingads flytta till Kampenhof.

–Men det funkade bra trots många om och men.

Miriam Bryant, Thomas Stenström och Bo Kaspers Orkester var några dragplatser då. I början på nästa år får vi se vilka publikdragare Pontus Blom och Simon Theyrell har lyckats boka till den femte festivalen.

– Det är många städer som har byggt sin identitet på musik, och där hoppas vi att vi också kan sätta Uddevalla på kartan, säger Pontus Blom.

ANNONS