Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/64
ANNONS ▼

Solig start på en festlig kväll

Sol och alldeles lagom varmt. Agnebergseleverna kunde inte ha fått en bättre start på sin studentbal, som är den största av vårens baler.


Hela 305 studenter med kavaljerer och damer, släktingar och vänner, fyllde gräsmattorna på Gustafsberg på fredagen. Ni förstår att det var mycket folk.
Traditionsenligt kom somliga i bil och andra med båt. Den här gången räckte inte Byfjorden till för att transportera alla som ville ta sjövägen utan Gustafsberg II fick hjälpa till. Ombord var stämningen hög och redan på håll hördes tjoanden och sång.

Och som vanligt var det mängder av vackra klänningar, ingen den andra lik, strass och glitter, många i milda färger men också kraftfulla blå, gröna, röda och svarta klänningar. Killarna i kostym, snygga och med fluga eller näsduk som matchade tjejerna.

Ett par såg bekant ut - Alicia Novoa Johansson i blå klänning med silverbroderier och Mattias Bennehag i blå kostym. Jo då, de var på onsdagens bal också. Då var det Mattias bal med Plusgymnasiet och nu var det Alicias tur.
Hur är det att gå på bal två gånger på en vecka?
– Bara skönt. Kul att få möjligheten. Det var kul i onsdags men det var mindre folk då. Jag tror det här blir något annat när det är mer folk, säger Mattias.

Efter att ha minglat runt någon timma var det dags för välkomstdrinkar och många slog sig ner i utemöblerna vid restaurangen. Vädret var så skönt att det var gott att sitta ute.
Det var jobbigt att gå runt i högklackat, tyckte Allma Gashi, Evelina Kastrati, Raho Mohamed och Raimonda Bajraktari, som sparkade av skorna ett tag. De var förväntansfulla och glada.
– Vi ska ha en rolig kväll med alla klasser på Agneberg som vi älskar så mycket, säger Raho.
Och dansa skulle de göra, med eller utan skor.
– Vi kommer dansa för fullt, det blir klackarna i taket, lovar Evelina.

För balkommittén var kvällen finalen på en lång tids föreberedelser. En av dem, Vanda Björklund, är lite nervös när vi träffar henne.
– Ja, för vi ska uppträda, vi ska sjunga "Jag vill vara din Margareta" och så ska jag hålla tal så att alla känner sig välkomna.
Här har vi en expert så vi frågar:
Vad krävs för en lyckad bal?
– Agneberg! Nej, det gör det inte, jag skojar. Men glada människor och det är det här i dag. Alla har taggat upp för det här i tre år och då blir det bra.

 

Fler studentbaler 2017

12 maj: Margretegärde och Sinclair​
17 maj: Plusgymnasiet
19 maj: Agnebergsgymnasiet
20 maj: Östrabo Yrkes och Östrabo 1

Se mer från - Studentbal 2017
MEST LÄST