En riktig olycksstart på veckan när flera larm om trafikolyckor kom in på måndagsmorgonen.
En riktig olycksstart på veckan när flera larm om trafikolyckor kom in på måndagsmorgonen. Bild: Jonatan Gernes

Stökig morgon i trafiken

Räddningstjänsten har haft fullt upp under morgonen med flera olyckor. Redan runt halv åtta på morgonen kom första larmet in till SOS om en lastbilsolycka vid Bokenäs och sedan har larmen rullat in efter det.

ANNONS
|

Första larmet handlade om en lastbil som vält på väg 161 i höjd med Bokenäs. Ingen person kom till skada i olyckan men det blev ett dieselläckage från lastbilen och trafiken fick omdirigeras. Bland annat fick skolbussar ställas in då det blev stopp i trafiken.

Strax efter klockan åtta kom nästa larm om en olycka mellan en personbil och en moped på Orust. Personen på moped var vid medvetande och kontaktbar när räddningstjänsten kom till platsen men fördes med ambulans till sjukhuset. Båda fordonen kunde snabbt avlägsnas från platsen och redan vid halv tio var fordonen borta.

Morgonens andra lastbilsolycka

Det tog inte lång tid innan det larmades om morgonens andra lastbilsolycka. Redan vid halv nio kom ett larm om en brinnande lastbil på E6an i höjd med Torp. Det kom rök ur en lastbil som stod i ett körfält i norrgående riktning. När räddningstjänst kom till platsen visade det sig att det inte var någon brand.

ANNONS

‒ Det var turbon som hade gått sönder så ett maskinfel vi inte kan göra något åt. De får bärga bort bilen, säger Hans-Erik Oskarsson på räddningstjänsten.

Lastbilen blockerade ett tag ena körfältet i väntan på bärgningsbil men redan vid tiotiden uppgav trafikverket att trafiken kunde rulla på som vanligt.

ANNONS