Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Stal kreditkort och köpte trisslotter

Med ett stulet kreditkort köpte den 49-åriga kvinnan från Uddevalla trisslotter och frimärken för över 65 000 kronor. Nu döms hon till tre månaders fängelse för bland annat bedrägeri.

Stölden av kreditkortet ska ha skett hösten 2015 hemma hos Uddevallakvinnans dåvarande pojkväns släktingar. Polisens utredning visar att kortet därefter användes vid 75 tillfällen i västra Sverige, till största delen i Uddevalla, Trollhättan, Stenungsund men också i Vänersborg och Ljungskile. 

Först när kortinnehavaren fick en faktura i slutet av november samma år upptäckte hen att det aktuella kortet saknades.

Enligt Vänersborgs tingsrätts dom ska 49-åringen förutom att ha tagit ut pengar på kortet också ha använt det för att köpa stora mängder trisslotter och frimärken. Vid ett tillfälle ska hon även ha handlat en diktafon i en butik i Trollhättan och då använt sig av en annan kvinnas namn.

En granne till 49-åringen, en man i 60-årsåldern, döms också för inblandning i ett fall av bedrägeri. Hans påföljd blir villkorlig dom och dagsböter. Tingsrättens bedömning är att brotten kvinnan gjort sig skyldig till – bedrägeri, stöld, snatteri och egenmäktigt förfarande – "präglas av utstuderad förslagenhet" och att hon varit den drivande gärningsmannen av de två.

Att 49-åringens fängelsestraff inte blir högre än tre månader motiverar tingsrätten med att kvinnan är i stort behov av övervakning och socialt stöd.  
Både kvinnan och hennes granne ska betala skadestånd till flera av dem som drabbades av bedrägerierna.

MEST LÄST