Stort intresse för veteranmarknad på Backamo

Det var många som tog tillfället i akt att besöka Uddevallas veteranmarknad på Backamo under lördagen. Flera av besökarna hade rest dit i hopp om att göra något bra fynd.

ANNONS
|

– Jag har letat efter en bensin och oljemätare till min Opel Olympia av 1951 års modell och annonserat i olika tidningar under lång tid men utan resultat, säger Jan Smith från Trollhättan som besökte veteranmarknaden.

Kanske har Jan Smith letat klart. Han träffade nämligen Jörgen Johansson från Hålanda som inriktat sig på att samla delar från äldre bilar.

– Jag hoppas ha en sådan mätare i lager, säger Jörgen Johansson som har en hel ladugård full med gamla bildelar hemma i Hålanda.

Trestads Veteranbilsklubb och Rock´n roll West arrangerar sedan några år Uddevalla veteranmarknad. Det var fullt med funktionärer på Backamo lägerplats under lördagen som såg till att allt fungerade som det skulle.

ANNONS

– Vi höll tidigare till på Fridhem i Uddevalla men sedan några år har vi marknaden i Backamo, säger funktionären Lars-Åke Johansson i Rock´n roll West.

Det fanns massvis med olika delar att köpa till äldre bilar, mopeder och motorcyklar. Det gick exempelvis att få tag i topplock, drev, förgasare eller andra reservdelar till mopeder av märkena Sax, Monark eller Puch eller reservdelar till gamla amerikanska bilar.

Rasmus Vuoppela och Anna Essén hade åkt till Backamo i sin direktimporterade Buick av 1956 års modell. I baksätet satt den glada hunden Loke.

– Bilen transporterades till Sverige med båt för några månader sedan och den har kostat mig ungefär 95000 kronor, berättar Rasmus Vuoppela.

Bengt och Ingalill Högberg och Lennart Bilström och Roger Sörensson hade åkt till marknaden i en Opel Kapitän.

– På 70-talet brukade vi samlas på torget i Uddevalla och sedan åka till kusten, säger Bengt Högberg. Sedan fick vi barn och ägnade oss inte så mycket åt amerikanska bilar under några år. Men när barnen hade flyttat ut kom intresset för amerikanska bilar tillbaka.

ANNONS