Surströmmingsattack: "Det luktar överallt"

Kronofogden, Skatteverket och Försäkringskassans servicekontor i Uddevalla har drabbats av en surströmmingsattack med en ihållande stank i lokalerna som följd.

ANNONS
|

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som personalen upptäckte attacken, som P4 Väst var först med att rapportera om. Under natten har någon öppnat ett antal surströmmingsburkar och slängt in strömmingen i flera av myndighetens brevlådor. Spadet har runnit ner i betongen där den nu ger i från sig den bekanta stanken. Huset inrymmer Kronofogden, Skatteverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

– Vi har ju hållare som fångar upp breven på insidan av dörren där själva surströmmingen hamnade. Men sedan har spadet runnit ut och ner i betongen, säger Leif Bäckström som är myndighetens ortsanvarige i Uddevalla.

Personalen som anlände på morgon insåg snabbt att något inte var som det skulle då en välbekant stank bredde ut sig över lokalerna. Oavsett om man tycker om surströmming eller inte går det inte att komma undan doften i lokalerna.

ANNONS

– Det var brevlådor hos samtliga myndigheter som drabbades, men också personalingången på Bagges gränd, säger Leif Bäckström.

Händelsen är polisanmäld som skadegörelse. Leif Bäckström har inte varit med om något liknande under sina 45 år på myndigheten.

– Nej, det har jag faktiskt inte. Det är väl någon i fyllan och villan som gjort det här, ett busstreck helt enkelt. Det finns inget som tyder på att det är riktat mot någon speciell myndighet eller person och det har heller inte förekommit några hot varken före eller efter, säger Leif Bäckström.

Fastighetsägaren var snabbt på plats för att försöka sanera lokalerna, men det luktade fortfarande på torsdagseftermiddagen. Och att lukten kommer att sitta i ett tag råder det ingen tvekan om.

– Den har trängt ner i betongen så det är upp till fastighetsägaren att ta tag i det akuta och även vidta nödvändiga åtgärder fortsättningsvis, säger Leif Bäckström.

Vad har kommentarerna varit från besökarna?

– Jag vet faktiskt inte, men det har inte varit så många besökare under dagen som tur är, säger Leif Bäckström.

ANNONS