Svartsjuka bakom bråk på skolavslutning

Starka reaktioner efter bråk på barnens avslutning innan sommarlovet.

ANNONS
|

Polisen bekräftar att det bråket som utspelade sig på skolavslutningen på Unnerödsskolan i Uddevalla på onsdagengrundade sig i svartsjuka. En man greps av polis i samband med avslutningen.

– Ja, mannens före detta sambo och hennes nye man var på plats och då ska han ha flugit på dem, säger Lasse Ström vid polisen i Uddevalla.

Två andra personer som också ska ha varit inblandade lämnade platsen i bil innan polisen kom till platsen. Mannen som greps har nu släppts efter beslut från en åklagare.

– Han är inte längre frihetsberövad men misstankarna kvarstår. Han är misstänkt för misshandel, säger Lasse Ström.

ANNONS

Starka reaktioner

Bråket uppstod när barnen sjöng en sång på skolavslutningen. En förälder som var på plats berättar om hur musiken plötsligt sänktes. När fokus riktades mot bråketvar detflera som sprang dit för att avbryta, andra ringde 112. Inga barn har kommit till skada vid bråket men den fina stämningenförstördes och barn grät och blev skärrade.

Flera läsare har reagerat och på Bohusläningens facebooksida har personer kommenterat händelsen.

"Hur kan vuxna sjunka så lågt,det är synd om barnen för det är ju deras skolavslutning."

En annan läsare har skrivit:

"Vuxna människor!! Usch på er!!! Bete er i alla fall inför barnen! Fy!!"

Samtidigt riktas beröm till skolans personal.

"En STOR eloge till all personal på Unnerödsskolan som hanterade händelsen på ett fantastiskt sätt! Min ena son som går i ettan hade inte ens märkt vad som pågick, alla behöll lugnet och såg till att barnen fick den fina skolavslutning som de hade sett fram emot. Tack!!"

ANNONS