Saluhall. Lokala matproducenter ska ta plats i före detta Sparbankshuset.
Saluhall. Lokala matproducenter ska ta plats i före detta Sparbankshuset.

Tillstånd fall framåt för Saluhallen

Med ett rykande färskt starttillstånd och ett tänkt stöd från Leader Södra Bohuslän tar saluhallen nya steg mot att bli verklighet.

ANNONS
|

–Ja nu kan vi påbörja saker och ting. Det har varit en lång väntan på starttillståndet och många diskussioner med kommunen, räddningstjänsten och brandskyddskonsulten, säger Christer Hasslebäck, en av ägarna.

Saluhallen som ska ligga i det gamla Sparbankshuset på Norra Hamngatan ska samsas med nuvarande Café Knape. Och om Jordbruksverket som har sista ordet säger ja, kommer 200 000 kronor att beviljas i stöd från Leader Södra Bohuslän. I sin bidragsansökan framgår inte vad den slutliga investeringen kommer att gå på, men bara kostnader för ombyggnationer, kylsystem, diskar och kassasystem beräknas kosta över en miljon.

– Om vi får stödet från Leader är vi nog de första i ett tätbebyggt område som får stöd. Vi vill skapa en mötesplats för regionala matvaror som gynnar den lokala näringen, säger Christer Hasslebäck.

ANNONS

I ansökan trycker han, och Ann-Charlotte Gustafsson, den andra delägaren, på att man kommer att tillföra centrumkärnan något nytt som bidrar till ett mer levande centrum och som kan bli en besöksnäring i sig. Och att det är något som inte finns på Torp.

Redan har ett stort antal intressenter hört av sig och vill vara delaktiga. Tanken är att olika livsmedelsföretag ska hyra in sig i lokalen. Och det är inte bara företagen som är intresserade.

– När nyheten kom ut fick den 2 600 gillanden på Facebook, så visst finns det ett intresse, säger Christer Hasslebäck.

ANNONS