Tjuvar slog till mot flera företag

Tre företag vid Källdal drabbades av inbrott på måndagsmorgonen. Men de är inte de enda.

ANNONS
|

– Det är ett stort inbrott. Gärningsmannen har varit där under en längre tid och stökat runt rätt rejält, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Inbrottet skedde på Dyrstens industriområde vid Källdal och upptäcktes vid halv tiotiden på måndagsförmiddagen.Det hade dock skett några timmar tidigare på morgonen, i nuläget oklart exakt när. Inbrottstjuven eller -tjuvarna har tagit sig in i byggnaden, som hyser tre företag, genom att bryta upp en port. Väl inne har en hel del föremål stulits.

– Mycket gods är borta, mycket verktyg bland annat. Vi har spärrat av för teknisk undersökning som ägarna har inte koll på allt, säger Håkan Larsson.

ANNONS

Det finns dock vissa spår som polisen har säkrat och en teknisk undersökning kan ge ännu fler.

Ett av de drabbade företagen är Köksmästarn i Väst, och inbrottet innebär stopp i produktionen.

– Vi skulle göra ett jobb i dag men vi kan inte gå in i verkstan. Och jag vet inte vad som finns kvar, säger Jörgen Gillerstedt som driver företaget tillsammans med sin fru.

Han beskriver det som att tjuven eller tjuvarna vänt upp och ner på allt. Eftersom polisen har spärrat av hela byggnaden vet han inte exakt vad som fattas, men företaget har åtminstone blivit av med en dator och verktyg.

– De har stulit såna maskiner som gör att vi inte kan fortsätta vårt jobb. Det är ovärderligt för oss, men inte värt nåt för dem. Jag har ingen aning om när vi kan vara igång igen, det beror på hur länge polisen ska ha avspärrat och så måste jag köpa nya verktyg, säger Jörgen Gillerstedt.

Vid 17:30- tiden får Bohusläningen vetskap om att ytterligare inbrott/skadegörelse har skett.

- Vi har fått fyra bilar sönderslagna och länsade på verktyg. Polis är på väg hit för att säkra spår, men det är ju helt otroligt att någon eller några kan göra så här mitt på blanka dagen, säger Fredrik Nilsson,verksamhetsansvarig och marknadschef på säkerhets- och klättringsföretaget Proaccess nere vid Kynningsrud.

ANNONS

Enligt Fredrik Nilsson syntes ingenting när personal var på platsen vid halvett-tiden på måndagen. Vad han kan se är inga andra omkringliggande verksamheter drabbade, men han vill gärna varnaoch uppmanar andra till vaksamhet.

ANNONS