Tonåringar bar kniv för att skydda sig mot clowner

Två 15-åringar döms för brott mot knivlagen sedan de burit kniv på allmän plats. Förklaringen var att de var rädda för folk utklädda till clowner.

ANNONS
|

Den 16 oktober larmades polis till parkeringshuset ovanför Åhlens, där några ungdomar kastade sten ner mot Kungsgatan. Det visade sig vara två 15-åriga pojkar och när polisen kontrollerade pojkarna hittade de knivar i deras fickor. Polis körde hem pojkarna, som rapporterades för brott mot knivlagen.

Den ena pojken skulle sova över hos den andre men vid midnatt smög de ut på stan, utan att den senares mamma visste om det. De tog då med sig varsin kniv.

– Knivarna tog vi med för det har ju varit en del händelser med clowner och vi kände oss rädda för det, har den ena pojken uppgett i förhör.

ANNONS

Den andre pojken lämnade samma förklaring men menade att han inte skulle dömas för brott eftersom han inte kände till att det var olagligt att ha kniv på allmän plats. Det fråntar honom inte ansvar för brott menar Uddevalla tingsrätt, som nu dömer var och en av de två 15-åringarna till dagsböter om totalt 1 500 kronor.

ANNONS