Foto: Lasse Edwartz
Foto: Lasse Edwartz

Tre greps av polis under pågående rån

Tre män har anhållits, misstänkta för grov misshandel och rån på Jarlsgatan i Uddevalla under natten till onsdag.

ANNONS
|

Vid halv tvåtiden på natten fick polisen larm om att två män har blivit misshandlade utomhus på en adress i centrala Uddevalla.Polisen ryckte snabbt ut och inne i en bostad på adressen griper man tre personer under ett pågående rån.

– De togs på bar gärning. Alla tre är misstänkta för rånet. Vi sätter det i samband med misshandeln eftersom det är samma adress men det ena har skett inomhus och det andra har skett utomhus, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Brotten har skett på Jarlsgatan, vid samma hus där det brann på tisdagsmorgonen. I nuläget ser polisen inget samband mellan de två händelserna, och den person vars lägenhet blev utsatt för brandattentatet är enligt polisen inte inblandad i den nya händelsen.

ANNONS

– Det är inte samma adress men samma gata.Det enda som binder ihop det i nuläget. Så sett ser vi inget samband, men det får framtiden utvisa, säger Lars Ström.

Totalt finns det tre brottsoffer, dels de två misshandlade personerna och rånoffret. De två männen ska ha slagits bldoiga med tillhyggen och fick köras till sjukhus för kontroll, och misshandeln betraktas som grov. Om tillhyggen eller vapen även använts vid rånet är oklart.

Vad motivet till misshandeln och rånet är kan inte polisen svara på, och inte heller vad det är som rånarna ska ha försökt ta från sina offer.

– Vi får utreda det. Är det något vittne som har sett något så vore det bra om de kan höra av sig. Tips lämnas på 11414, säger Lars Ström.

De tre misstänkta männen anhölls av åklagare efter förhör.

ANNONS