Tre släppta efter brutala guldrånet

Två av fem misstänkta begärs häktade på måndagen.

ANNONS
|

Två av de män som förra veckan anhölls för det brutala rånet i Uddevalla kommer att begäras häktade av åklagaren under måndagen. De andra tre misstänks för medhjälp till rånet mot guldbutiken.

–Det är de två som misstänks för själva gärningen som jag kommer att begärahäktade under dagen, säger Carina Gustafsson som är åklagare i Uddevalla.

Alla fem som är män i 20-årsåldern har förhörts och polisen har gjort flera husrannsakningar. Tre av de femhar släppts under helgen men de är fortfarande misstänkta för inblandning.

–Alla fem nekar till brott. Misstankarnakvarstår mot de andra tre men de släpps eftersom brottsrubriceringen inte är lika stark, säger Carina Gustafsson som meddelar att hon kommer att begära att häktningsförhandlingen ska ske bakom stängda dörrar.

ANNONS

De misstänkta greps natten till fredag på olika adresser i Uddevalla centrum. Det var efter ett intensivt polisarbete där polisenletade gärningsmänmed helikopter och hundpatrull.

Rånet skedde under lunchtid på torsdagen och flera personer blev vittnen till händelsen på Kungsgatan i Uddevalla. Två personer i hjälmar rånade och misshandlade butikspersonalen. Under tiden som rånet pågick försökte en man förstöra rånarnas moped som stod parkerad utanför affären.

När rånarna flydde till fots följde några personer efter och rånarna tappade väskor med stöldgods.

Se filmen och bilder från rånet

ANNONS