Turismen påverkas av avspärrningarna

"Vi har haft 17 000 förre besökare."

ANNONS
|

Hans Kindgren, museichef på Bohusläns museum, upplever att verksamheten påverkats av avspärrningarna. Att de som vanligtvis tar en helgpromenad runt kajen inte kunnat göra det tror han är en av anledningarna till det minskande besöksantalet. – Samtidigt är det svårt att säga med väder och vind. Men vi har haft 17 000 färre besökare i år jämfört med förra året.

Också Skärgårdsbåtarnas verksamhet har påverkats av avspärrningarna, även om man inte ser någon kraftig minskning i antalet besökare. – Självklart är tillgängligheten sämre. Det ser tråkigt ut och är inte speciellt välkomnande, säger Linda Gerdrum, VD för Turism Uddevalla. Hon upplever att besökarna är accepterande inför omständigheterna, även om rasrisken innebär att det tar längre tid att ta sig till båtarna. – Vi får uppdateringar från kommunen så fort det hänt något. Så länge spärrarna inte står kvar i flera år bara.

ANNONS

Urban Mathiesen, restaurangchef på Kajkanten upplever att antalet restauranggäster varit färre än vanligt, framför allt under sommaren. – Jag är rätt säker på att det är så. Många av de som gick från Riverside och förbi oss har nog valt att inte gå den vägen i och med avspärrningarna. Skredrisken gjorde att kommunen fick stänga utgången till Kajkantens uteservering under sommaren. Enligt Urban Mathiesen var det inte var så dramatiskt som det låter, men att området ser ut som en byggarbetsplats tycker han är tråkigt. När gästerna ställer frågor om vad som händer har personalen inte kunnat svara. – Vi försöker förklara, men vi vet ju inte vad som händer. Vi har inte fått någon information av kommunen. I värsta fall kommer detta påverka oss under flera år framöver.

ANNONS