Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

herrestads-förskola-750

Två förskolor får nya hus

Herrestads förskola och Skansens förskola är på väg att byggas ut. De får var sitt nytt hus och för Herrestad innebär det en utökning från tre till fem avdelningar. I januari 2018 ska allt vara klart för inflyttning.

Varje hus ska innehålla två avdelningar med plats för 3640 barn.

För Herrestads förskola blir ett tillskott av platser. Idag finns här tre avdelningar med 20 barn i varje grupp, nu blir det fem avdelningar istället.

Jag tycker det ska bli spännande och intressant att få två nya avdelningar till Herrestads förskola. Det är bra att förskolan växer till fem avdelningar, vår personal kan till exempel hjälpas åt vid öppning och stängning, säger Agneta Hogmalm, förskolechef, i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

För Skansens förskola innebär det nya huset att förskolan kan lämna sina tillfälliga lokaler i före detta särskolan och istället flytta in i en egen byggnad. Förskolan ligger på Karl Gustavsgatan, nära Strömstadsvägen.

Personalen har varit med i planeringen av husen och lämnat synpunkter på hur de ska se ut.

Så småningom ska även parkeringen vid Herrestads förskola byggas ut.

Markarbetena för de nya byggnaderna har redan börjat.

I slutet av oktober ska byggnaderna vara uppförda. Efter att el, värme och vatten har kopplats in samt målning och andra arbeten är gjorda, beräknas de stå klara i december.

MEST LÄST