Tyck till om konsten - sista chansen

Nu är det sista chansen att tycka till om konstförslagen för Kungstorget. Till och med fredag tas synpunkter emot. Vilket förslag politikerna slutligen bestämmer sig för avslöjas torsdag 25 september.

ANNONS
|

–Även om juryn nu har kommit fram till en rekommendation är det inte för sent att komma med synpunkter. Allt ställs samman och lämnas till politikerna i kultur- och fritidsnämnden tillsammans med juryns förslag, säger kultur- och fritidschef Katarina Hansson.

Hon sitter i juryn tillsammans med kommunantikvarie Carl Casimir, gatuchefen Martin Hollertz och konstnärerna Peder Josefsson och Janolof Bengtsson.

–Vi har fått över 400 kloka synpunkter av medborgarna och som vi har begrundat. Mest synpunkter, både positiva och negativa, har kommit kring förslaget Bäveåpassagen och det oändliga torget, säger Katarina Hansson.

Hon vill inte avslöja om Uddevallaborna har någon favorit bland förslagen. Det får bara politikerna i kultur- och fritidsnämnden veta på nämndmötet den 25 oktober när de ska besluta vilket av förslagen de ska säga ja till. Då får de också veta vilket förslag som juryn rekommenderar. Kommunfullmäktige har gett en ekonomisk ram på upp till 12 miljoner för att förverkliga ett av förslagen.

ANNONS

–Vilken konstnär som står bakom förslaget är också hemligt in i det sista. Det avslöjas inte förrän efter politikernas beslut, förklarar Katarina Hansson.

Då kommer juryn att sprätta upp kuvertet som tillhör det vinnande förslaget och där det står konstnärens namn.

Det finns fem förslag att tycka till om:

I Uddevallas hjärta, Weave & Weave, Bäveåpassagen och det oändliga torget, Mya Uddevallensis och Hannibal & Kompani.

Förslagen finns utställda på Medborgarkontoret i Rådhuset. Det är öppet klockan 10-16.30 på torsdag och 10-16 på fredag.

Förslagen finns också på Uddevalla kommuns hemsida. Där finns bilder och text till samtliga förslag och ett formulär för synpunkter att fylla i.

ANNONS