Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Uddevalla porrkapas på Twitter

Bröst. rumpor och särade ben är en del av det som möter den person som söker på ordet Uddevalla på Twitter. De senaste dagarna har så kallade tweet med porrbilder dykt upp under hashtagen "Uddevalla".

– Det är inte alls bra, säger Ann-Louise Öhrn, kommunikationschef på Uddevalla kommun.

Det handlar om bilder på unga kvinnor som läggs ut på Twitter tillsammans med ordet Uddevalla och flera gånger om dagen de senaste dagarna. Uddevalla är inte den enda staden som drabbas utan porrbilder dyker även upp under hashtagen "Trollhättan" och en mängd andra städer.

Att ett stort antal svenska städer porrkapats uppmärksammades i augusti förra året av SVT Nyheter Väst och Ann-Louise Öhrn berättar att hon hörde om det i fjol men inte kände till att det även dykt upp under de senaste dagarna.

– Det verkar ganska långsökt att använda städer på det sättet, men alla kan ju "hasthaga" Uddevalla, det är inte mycket vi kan styra över.

Hon berättar att kommunen har bevakning på sitt eget Twitterkonto men att de inte kan göra så mycket åt vilka kopplingar som dyker upp kring ordet Uddevalla.

– Jag tänker såhär, om det blir vanligt förekommande och mer uppmärksammat så kanske Twitter själva uppmärksammar det och gör något åt det för det är givetvis inte bra.

MEST LÄST