Uddevallafotografen Göran Gärberg prisas internationellt

Fotot ”Bridge in the morning” föreställer Uddevallabron en tidig höstmorgon. Nu har fotografen Göran Gärberg prisats i USA.
– Jag kollade vädret tidigt på morgonen och det var dimma, säger han.

ANNONS
|

Fotografen Göran Gärberg bor inte långt från Uddevallabron. Och en tidig höstmorgon 2014 skapades ett foto som nu fått pris.

Bilden ”Bridge in the morning” har kommit på en hedrande tredjeplats i PSA-tävlingen ”Image of the year”. Det är en amerikansk amatörfototävling med deltagare från hela världen. Denna gång tävlade han mot 1297 andra insända bilder.

– Jag bor bara 800 meter från bron så jag har ett antal bilden på den. Men jag kollade vädret tidigt på morgonen och det var dimma. Då blev det "oj oj oj nu måste jag upp och fota!".

Varför tror du att du vann?

ANNONS

– Det är väl perspektivet kan jag tänka mig. Och just det här morgondiset som är lite speciellt, säger han.

I dag är Göran Gärberg pensionär, men har tidigare arbetat som arkitekt. Fotografering är en passion som varit med länge. Genom åren har han rest över hela världen och ställt om till digital fotografering.

– Jag har fotat jättelänge, men digitalt sedan millenniumskiftet. Jag kan inte säga att jag är nischad på något sätt jag fotar nästan vad som helst. Jag far runt på fotoresor. Kina, Marocko, Turkiet, lite varstans, säger han och fortsätter;

– Nu har jag fotoutställningar lite varstans här hemma.

ANNONS