Ung kvinna häktad för människorov

Den kvinna i 25-årsåldern som har suttit anhållen misstänkt för människorov häktades på tisdagen.

ANNONS
|

Kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkt för människorov av Uddevalla tingsrätt vid 10.30-tiden på tisdagen.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, satt iklädd en grå t-shirt och svarta jeans och såg samlad ut innan rätten beslutade att förhandlingen skulle hållas inom stängda dörrar.

När den blev offentlig igen mottog hon beskedet med gråten i halsen. Hon är inledningsvis häktad i två veckor. Vice chefsåklagare Caroline Fransson var förtegen efteråt.

– I nuläget kan jag inte berätta mycket. Vi är i inledningen av en förundersökning och det råder sekretess. Det är nu viktigt att vi kan jobba vidare och vidta de åtgärder som behövs.

ANNONS

Vad är det för åtgärder?

– Som vanligt är det tekniska undersökningar som ska göras och fler personer ska höras.

Finns det fler misstänkta?

– Det kan inte uteslutas att det kommer att ske fler frihetsberövanden.

Brottsrubriceringen människorov innebär att en person tagit en annan person mot dennes vilja och misshandlat målsäganden. I nuläget vill inte Caroline Fransson utesluta om ytterligare brottsrubriceringar kan bli aktuella.

Händelsen ska ha inträffat strax utanför Uddevalla den 11 maj. Den misstänkta kvinnan anhölls i sin frånvaro vid middagstid i fredags och kunde gripas senare samma dag.

Peter Grönberg på Uddevallapolisen sa till Bohusläningen på måndagen att brottsoffret också är en ung kvinna, samt att ytterligare inblandade också är kvinnor.

Målsäganden i brottet, brottsoffret, ska ha gjorts fysiskt illa, enligt polisen, men på vilket sätt kan de i nuläget inte gå in på.

Läs mer:Ung kvinna misstänks för människorov

De vill heller inte säga vilket eventuellt motiv som ligger bakom, eller hur det kommit till polisens kännedom.

ANNONS