Nöjda. Från vänster Ove Olsson, produktionschef, TPM, Thomas Lööf ekonomichef. TPM, Martin Krogh Pedersen KP komponenter, och Anders Jonson vd  TPM.
Nöjda. Från vänster Ove Olsson, produktionschef, TPM, Thomas Lööf ekonomichef. TPM, Martin Krogh Pedersen KP komponenter, och Anders Jonson vd  TPM.

Uppköp bäddar för expansion

Trestads precisionsteknik, TPM, köps upp av en dansk storkoncern. Och då planeras det expansion.

ANNONS
|

TPM gör legoarbeten för verkstadsindustrin, bland de största kunderna hittar vi kända namn som Parker, VBG och Joab. Företaget har 20 anställda och de kan räkna med att få fler jobbarkompisar framöver.

–Danska KP Komponenter har cirka 300 anställda och omsätter en halv miljard. De har letat efter en underleverantör som kan fungera som en plattform och planerar förstås att expandera, berättar Anders Jonsson, vd.

Han och två övriga delägarna Ove Olsson och Thomas Lööf har kört företaget i 29 år. När Thomas aviserade att han ville dra sig tillbaka redan för ett par år sedan inleddes en försäljningsprocess.

ANNONS

–Vi hade bestämt det från början, vill någon dra sig ur, är det exit för alla. Men jag och Ove stannar kvar på våra funktioner, TPM blir ett självständigt dotterbolag. Tanken är att KP Komponenter ska ta fram en strategi efter sommaren hur företaget kan utvecklas i en snabbare takt än vad vi har gjort hittills, säger Anders Olsson.

Priset? Ja det är naturligtvis hemligt, men Anders Jonsson är att de är nöjda.

–Och personalen verkar också väldigt positiva efter att Martin Krogh Pedersen från KP komponenter presenterat en del av de planer som finns för TPM, säger Anders Jonsson.

På TPM tillverkas alltifrån halvcentimeter små arbeten till större axlar som behövs i olika maskiner. Det är en dyrbar teknikpark och därför går personalen i tvåskift.

ANNONS