Vi sänder live som uppvärmning inför ljusinvigningen på torget

Äntligen ska årets julbelysning tändas. I år sänder Bohusläningen live-tv inför den högtidliga traditionen.– Vi tycker det är roligt att testa vår livesändning tillsammans med er läsare, säger reportern Ida Cliffordson som kommer stå framför kameran.

ANNONS
|

På torsdag är det dags för något många Uddevallabor väntat på, julbelysningen ska tändas. På plats kommer Bohusläningens reportrar finnas och sända live. Tv:n ger både möjlighet för den som missar det hela att få vara med. Men samtidigt är det en möjlighet för tidningen och läsare att komma närmare varandra.

– Vi tycker det är roligt att testa vår livesändning tillsammans med er läsare, säger reportern Ida Cliffordson.

Och Emma-Karin Björk, som kommer stå bakom kameran, flikar in:

– Man kanske inte har någon möjlighet att komma på grund av jobb eller andra åtaganden. Men vi vill såklart gärna prata med våra läsare på torget så om de kan komma skulle vi tycka att det var jätteroligt. Så får de vara med i tv, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Jag tycker det är jätteroligt att vi har en riktig gran på torget i år och det ska bli så fint att få se den upplyst.

Båda beskriver julen som en favorithögtid.

– Jag tycker det är mysigt och tycker det är viktigt med knäck, säger Ida Cliffordson.

– Jag älskar julen och jag älskar tiden innan jul. Att få förbereda julklappar och lyssna på bra julmusik, säger Emma-Karin Björk.

På tal om musik kommer vi tyvärr inte kunna sända själva scenprogrammet på grund av rättighetsskäl. Men vi kommer sända innan scenprogrammet och när själva juleljusen tänds.

I samband med ljusinvigningen går också startskottet för julljuspromenaden som består av nio ljusinstallationer placerade i Uddevalla centrum.

– Vi hoppas på att det blir bra väder och att tekniken är med oss, säger Emma-Karin Björk.

– Vi har provstått på torget och jag vill uppmana folk att klä sig varmt, säger Ida Cliffordson.

Årets ljusinvigning

När: Torsdag den 23 november. Livesändningen startar klockan 17.40 på bohuslaningen.se och pågår till strax före 18.00. Ljusinvigningen startar klockan 18.00.

Var: Kungstorget i Uddevalla.

Invigningstalare: kommundirektör Peter Larsson.

På scen: Sophia Tako, Kent Vikmo, Rolling Tones med körledare Annika Brorsson, Christmas Chicks, Ingemar Thorell och Peter Knaif.

ANNONS