Centrumutvecklaren David Naraine ser, trots allt, en framtid för handeln i citykärnan. – Den måste bara erbjuda något annat än det som ges på Torp, säger han.
Centrumutvecklaren David Naraine ser, trots allt, en framtid för handeln i citykärnan. – Den måste bara erbjuda något annat än det som ges på Torp, säger han.

”Visst har handeln en framtid även i centrum”

En undersökning med väntat resultat, som delvis kan vara missvisande. Så ser centrumutvecklaren David Naraine på mätningen av cityklimatet.

ANNONS
|

– Jag ställer mig frågande till den snäva yta som man valt att kalla stadskärna. Att bara räkna in området i absolut närhet till Kungsgatan är missvisande, säger David Naraine, som befarar att denna avgränsning medför en jämförelse mellan äpplen och päron, när man vill se hur Uddevallas stadskärna står sig i förhållande till andra städers centrum.

– I den här undersökningen räknas exempelvis Willys som den enda centrala matbutiken. Trots att det finns flera andra mataffärer som är centrala.

David Naraine företräder organisationen Uddevalla Centrumutveckling, där representanter för näringsidkare, fastighetsägare och kommun ingår. Det är Fastighetsägarna och Uddevalla Centrumutveckling som beställt undersökningen.

ANNONS

Naraine menar att mycket av resultatet var väntat, men är alltså kritisk till delar av det. Även till Fastighetsägarnas slutsats, att det inte är någon idé att locka folk till centrum med handel.

– Handeln har självklart en framtid även i Uddevalla centrum. Men den måste vara nischad och ha en hög servicekänsla. Det ska helt enkelt ge en annan känsla att handla i centrum än på Torp, säger han.

LÄS OCKSÅ: Restauranger kan rädda Uddevalla

"Visst har handeln en framtid även i centrum"

ANNONS