Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vulkanpizzan har nått fram till Uddevalla

Pizzabagaren Farman Ali i Uddevalla har snappat upp konceptet med den omtalade vulkanpizzan på sociala medier. Nu har han lagt in den på menyn, med positivt gensvar.

Under veckan har vi kunnat läsa om den så kallade vulkanpizzan på olika ställen. Nu har pizzan nått Uddevalla och pizzerian Matakuten som drivs av Farman Ali och hans fru.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det var flera som ringde in och frågade om vi kunde göra den och jag vill ju ge kunderna vad de vill ha, säger Farman Ali.

Vulkanpizzan är rejäl. En och en halv klump pizzadeg går åt för att skapa den populära bjässen.

När degen är utkavlad skärs snitt i pizzan som sedan viks över fyllningen som lagts runt kanterna. Detta skapar en slags krater med pizzakanter, därav namnet vulkanpizza. Kratern i sin tur fylls av sallad och pommes frites och vid sidan av pizzatallriken serveras fyra skålar med sås.

– Det blir som en dubbel pizza med fem olika sorters kött som ju givetvis kostar lite mer än en vanlig pizza. Men folk vill testa och struntar i priset, säger Ali.

Bohusläningen provsmakade vulkanpizzan och kan berätta att den gott och väl räcker för en person, om den inte skulle delas på två.

– Nu har vi fått en till beställning på vulkanpizza så jag måste gå och jobba, säger Farman Ali och går in i köket för att mätta nyfikna magar.

Image - 1
Image - 2
Image - 3
MEST LÄST