De blev terrorns offer

ANNONS
|

Christine Archibald, 30

Kanadensiska Christine "Chrissy" Archibald var den första av dödsoffren att identifieras med namn. I provinsen Brittiska Columbiajobbade hon på ett härberge för hemlösa innan hon flyttade till Europa för att vara med sin fästman. Hon bodde i Nederländerna och var på besök i London under helgen.Christine dog i armarna på sin fästman. Hennes familj har lämnat ett uttalande till den brittiska polisen.

"Vi sörjer förlusten av vår vackra, älskade dotter och syster som var 30 år gammal. Hon hade rum i sitt hjärta för alla och hade en stark övertygelse om att varje person är värdefull och ska respekteras. Hon förlivade denna övertygelse i sitt jobb på ett boende för hemlösa innan hon flyttade till Europa för att vara med sin fästman. Hon skulle varit oförstående inför den känslokalla grymhet som orsakade hennes död. Snälla hedra henne genom att göra vårt samhälle till en bättre plats. Ge tid och arbete eller donera pengar till ett boende för hemlösa. Hälsa dem att Chrissy skickade er."

ANNONS

LÄS MER:Göteborgsfamiljen gick fel – undkom knivattacken

Kirsty Boden, 28

Under tisdagen uppgav den brittiska polisen att australiensiskan Kirsty Boden, 28, är en av de döda. Hon kom från Loxton i södra Australien och jobbade i London som sjuksköterska. Hon ska ha blivit dödad medan hon försökte hjälpa skadade.

"Kirsty var älskad och dyrkad av sin familj, sina vänner och sin pojkvän. Hon var den mest utåtriktade, snälla och generösa personen som älskade att hjälpa människor. Att hjälpa människor var vad hon älskade att göra både i sitt jobb som sjuksköterska och i alla områden av sitt liv”, säger hennes familj i ett uttalande till den brittiska polisen.

"När hon sprang mot faran, i ett försök att hjälpa människor på bron, förlorade Kirsty livet. Vi är så stolta över Kirstys modiga handlande vilket demonstrerar hur osjälvisk, omsorgsfull och hjältemodig hon var, inte bara den kvällen, utan genom hela sitt liv. Kirsty – vi älskar dig och vi kommer att sakna dig.", säger familjen.

Trudeau: "Vi sörjer"

Kanadas premiärminister Justin Trudeau kommenterade nyheten med orden "Jag är förkrossad över att en av de som dödats är kanadensare. Vi sörjer med de familjer och vänner som har förlorat en närstående, och jag önskar att de skadade tillfrisknarsnabbt och fullständigt."

ANNONS

LÄS MER:Höga smällar och skottlossning vid terrorrazzia

"Londonbor och människor i hela Storbritannien har i svåra tideralltid påvisat en styrka och att de alltid återhämtar sig. Vi såg det senast efter attentaten i Manchester och runt Westminister. Den här gången kommer inte vara annorlunda"

Flera internationella offer

Frankrikes utrikesminister har bekräftat att två av de som dog i attacken var franska medborgare.

En nyzeeländare och ytterligare fyra fransmän fanns bland de skadade. Tillsammans med bland annat två poliser och en journalist. En av de skadade polismännen bekämpade attentatsmännen med bara en batong.21 av de 48 personer som togs till sjukhusär allvarligt skadade. 14 personer har fått åka hem.

Sent på tisdagskvällen bekräftade Australiens utrikesminister att två av de döda personerna kom från australien.

–Den australiska regeringen känner stor sorg över att behöva bekräfta att två australier dödades i terrorattacken i London, säger Australiens utrikesminister Julie Bishop.

Någon identitet på den andra australiern avslöjades inte.

LÄS MER:12 personer greps på Michaels gata

ANNONS