BILD: BBC
BILD: BBC

Det här vet vi om den misstänkte självmordsbombaren

Polisen har pekat ut 22-årige Salman Ramadan Abedi som personen som misstänks för att ha utfört självmordsattacken vid Manchester Arena i måndags.

ANNONS
|

Salman Ramadan Abedi föddes i Manchester på nyårsafton 1994. Hans föräldrar kommer från Libyen och hade flytt landet efter att ha blivit motståndare till den dåvarande diktatorn Muammar al-Gaddafi.

Efter några år i London, flyttade familjen till Manchester där hans pappa var aktiv i en lokal moské.

Abedis vänner minns honom som en duktig fotbollsspelare ochen hängiven supporter till fotbollslaget Manchester United. Han ska också ha rökt cannabis, enligt BBC. Abedi hade en syster och två bröder.

Hans mamma och pappa tros nu vara i Libyen igen, där även Salman Abedi själv ska ha bott det senaste. Man tror att han återvänt till Manchester några dagar innan han utförde dådet.

ANNONS

LÄS MER: Terrorhotnivån kritisk – 5 000 militärer rycker in

Klassens clown

Trots att 22-årige Salman Abedi pekats ut som den skyldige av den brittiska polisen, har han ännu inte blivit formellt identifierad av obducenten, enligt BBC.

En före detta klasskamrat till Salman Abedi beskriver honom som en "väldigt skämtsam grabb", men även att han hade väldigt kort stubin.

– Vad jag insåg var att han hade ett hett temperament men bortsett från det att han var en väldigt sund kille, säger klasskamraten till BBC.

Den före detta klasskamraten berättar att Salman Abedi var borta flera gånger genom åren, men att han inte visste vart han var.

– Men jag vet inte om det var för att han var utomlands eller om han bara inte var i skolan. För han umgicks med fel typ av människor och var väldigt, väldigt lättlurad. Man kunde nästan säga vad som helst och han trodde på det, säger han till BBC.

En farlig extremist

Enligt den före detta klasskamraten ska Salman Abedi ha blivit alltmer religiös innan han lämnade skolan för sex år sedan.

Imamen på moskén som Salman Abedi gick till i Manchester minns honom som en farlig extremist, skriver The Telegraph.

– Salman visade mig hatets ansikte efter mitt tal om IS, säger Imamen och fortsätter:

ANNONS

– Jag kunde märka att den här personen inte tyckte om mig. Det är ingen överraskning för mig.

I övrigt beskrivs den aktuella moskén som en modern och liberal moské.

En av Abedis bröder ska ha gripits av brittisk polis i koppling till det misstänkta terrordådet. Sammanlagt sitter nu fyra i polisens förvar för misstänktkoppling till dådet.

LÄS MER: De dog i attacken i Manchester

ANNONS